Bulevardi 10

BLOGI

Tagit: KOULUTETTU EKOKAMPAAJA, EKOLOGINEN, EETTINEN, BIOHAJOAVA, PUHTAAT RAAKA-AINEET

2.6.2018

Koulutettu ekokampaaja

Karoliina Stauffer-Turkia

Ekokampaaja määritellään nopeasti henkilöksi, joka värjää hiuksia kasviväreillä. Kyse on kuitenkin paljon laajemmasta osaamisesta, jonka sydän on mielen ja kehon kokonaisvaltainen hoito ekologisia arvoja kunnioittaen.

 

Ekokampaaja on koulutukseltaan parturi-kampaaja, joka on käynyt erillisen, noin vuoden kestävän, ekokampaajakoulutuksen. Halutessasi voit siis tulla ekokampaajalle aivan perinteiseen hiusten siistimiseen, mutta vaihtoehtona on myös jotain aivan muuta.

 

Koulutettu ekokampaaja:

 1. Käyttää vain kasveista ja yrteistä valmistettuja värejä, jotka eivät sisällä keinotekoisia pigmenttejä.
 2. Tekee värit itse. Hänellä on taito ja osaaminen suunnitella ja sekoittaa asiakkaalleen sopiva väri kuivatuista kasveista ja yrteistä.
 3. Tuntee kasvit ja tietää, mistä saada paras mahdollinen lopputulos; kaikki kasvit toimivat eri tavalla. Niihin vaikuttavat myös lämpötilat.
 4. Hoitaa hiuksia muun muassa turpeella, merilevällä ja savella, korostaen hiusten luonnollista kauneutta. Hoidot pitävät myös hiuspohjan kunnossa.
 5. Suosii ekologisia, luonnonkosmetiikan hiustenhoito- ja muotoilusarjoja, jotka ovat eettisiä ja biohajoavia.
 6. Tekee rentouttavia energialeikkauksia ammattitaitoisesti. Oikeaoppiseen energialeikkaukseen kuuluu rauhallisessa ympäristössä tehty hieronta, pesu ja leikkaus. Voit nauttia musiikista ja valitsemiesi eteeristen öljyjen tuoksusta.
 7. Panostaa tunnelmaan ja palvelun henkilökohtaisuuteen.
 8. Tunnistaa viherpesun, jolla tarkoitetaan synteettisten tuotteiden myymistä vihreillä mielikuvilla ja arvoilla. Kasviperäinen väri ei välttämättä ole vielä verrattavissa luonnonkosmetiikkaan.

 

Varoitus! Monien asiakkaidemme tavoin saatat jäädä koukkuun kaikkia aisteja hemmottelevaan kokemukseen ekosalongissa.

 

Tervetuloa tutustumaan!

Tagit: LUONNONKOSMETIIKKA, LUOMUPARFYYMIT, LUOMUsertifikaatit

19.4.2018

Kosmetiikka ekoksi:

kohti kokonaisvaltaista luonnonkosmetiikan käyttöä

Karoliina Stauffer-Turkia

Kun Bulevardi 10 ekokampaaja Taina suihkuttaa iholleen luomuparfyymia, on tunne fantastinen. Kuin kulkisi ruusupensaan ohi. Edellisestä suihkauksesta on kulunut kymmenen vuotta.

 

Tällä kertaa iholle ei nouse nokkosrokkoa; Tainan siirryttyä luonnonkosmetiikkaan oire hävisi. Sen aiheuttaja oli synteettisen hajuveden sisältämä formaldehydi, karsinogeeni, jota käytetään monien kosmeettisten valmisteiden ja hygieniatuotteiden säilöntäaineena.

 

Luomuparfyymi, joka on erilaisten kasvien yhdistelmä, on yksi EkoShopin luonnonkosmetiikkatuotteista. Valikoimasta löytyy kaikkea arkipäivän tarvikkeista kuten hammastahnasta, voiteista, kuorinnoista ja deodoranteista aina salonkitasoisiin meikkeihin ja hiustenhoitotuotteisiin. Luksusta ovat hemmottelevat kukkaisvedet ja vartaloöljyt.

 

Parasta näissä tuotteissa ovat arvot, jotka seuraavat aina raaka-aineiden kasvatuksesta ihollesi asti.

 

Luonnonkosmetiikan käyttäjänä

 

 1. Tuet kestävää kehitystä.
 2. Vähennät ympäristön kemikaalikuormaa ja esimerkiksi muovin käyttöä.
 3. Otat kannan eläinkokeita vastaan.
 4. Teet turvallisen valinnan, jolla edistät omaa hyvinvointiasi; kaikki, mitä laitat ihollesi, kulkee myös verenkiertoosi. Osa kosmetiikkatuotteiden sisältämistä kemikaaleista on todettu myrkyllisiksi.

 

Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on helppoa, ja voit tehdä sen vaikka heti. On kuitenkin hyvä edetä rauhassa ja käyttää ekologisesti kaapista löytyvät purkit tyhjiksi.

 

Seuraavaksi tutki sertifikaatteja, jotka kertovat tuotteiden luotettavuudesta ja laadusta. Niillä tarkoitetaan erilaisia tarkkoja määräyksiä, jotka luonnonkosmetiikan tuotteiden on läpäistävä saadakseen lupa sertifikaatin käyttöön..

 

Joukkoon mahtuu monenlaista. Esimerkiksi kemikaalia, joka saa shampoon vaahtoamaan, katsotaan monesti läpi sormien. EkoShop suosittelee seuraamaan näitä hyvin tarkkoja sertifikaatteja: Fi-Natura, Ecosert, BDIH, Cosmebio, NaTrue ja Soil Association.

 

Luomusertifikaatti on aina hyvä, sillä se myönnetään vain luomuraaka-aineita sisältäville tuotteille, jotka on valmistettu luomutilalla. Taustalla on siis kaksi tiukkaa seulaa, jotka tuotteiden tulee läpäistä.

 

Koska sertifikaatit maksavat, on luomukosmetiikka hinnaltaan hieman arvokkaampaa. Muuten valikoimasta löytyy runsaasti jokaisen budjetille sopivia vaihtoehtoja.

 

Tuotteita tarkkaillessasi voit kiinnittää huomiota myös pakkauksiin. Onko se kierrätettävä? Entä maatuuko se? Suomalainen EkoPharma suosii kotimaista innovaatiota, maatuvaa puuselluloosaa.

Sen myötä myös maailman luonnonkosmetiikkahuiput ovat kääntäneet katseensa pohjolaan. Vaikka meillä ei ole tällaisen kosmetiikan perinnettä, kasvaa metsissä puhtaimmat raaka-aineet, yrtit ja marjat. EkoPharman lisäksi kotimaista luonnonkosmetiikkaa valmistavat myös Flow ja I AM Eco Cosmetics.

 

Nämä kolme asiaa sinun on hyvä tietää:

 

 1. Kaikki tuotteet eivät sovi kaikille. Luonnonkosmetiikka voi synteettisen tapaan aiheuttaa allergiaa. Erilaisia ainesosia on kuitenkin hyvin paljon vähemmän eli riski allergisoitua on pienempi.
 2. Luonnonkosmetiikka ei ole tuoksutonta, sillä tuoksut peitetään aina kemikaaleilla, joita ekopuolella ei käytetä.
 3. Älä lankea viherpesuun! Sillä tarkoitetaan sellaista kemikaalikosmetiikkaa, jota myydään mielikuvilla luonnosta ja sen raaka-aineista.

 

 

Hyväksi havaittu!

 

Luonnonkosmetiikan shampoilla ja hoitoaineilla pestynä hiukset ovat eloisat ja tuuheat eikä hiuspohja kutise. Esimerkiksi Less Is More -sarjan yrttinen tuoksu on miellyttävä ja raikas. Jos tuotteessa on kurkkua, se todella tuoksuu kurkulta.

 

Meikeissä matka on ollut pitkä, mutta nyt tuloksena ovat kestävät ja erityisen pigmenttirikkaat tuotteet. Luomivärit pysyvät eivätkä varise. Meikkivoiteet ovat riittoisia ja huulipunien värivalikoimakin on kasvanut. Lisäksi täyttöpakkaukset ovat ihana ekologinen ekstra!

 

Tainalle yksi tärkeimmistä luonnonkosmetiikkaan liittyvistä asioista on arki ekosalongissa. Päivittäisessä työssä ei tarvitse käyttää hanskoja, salonki-ilma on raikasta ja olo on hyvä. Päivä alkaakin aina salonkiin sopivan huonetuoksun eli eteerisen öljyn valinnalla. Jos työkaverilla on flunssa, löytyypä siihenkin oma öljynsä.

Tagit: SYNTEETTISET VÄRIT, KASVIVÄRIT, LUONTO, LUOMUYRTIT, LUONNONKOSMETIIKKA

13.3.2018

Synteettisistä hiusväreistä kasviväreihin

Karoliina Stauffer-Turkia

Ilmassa tuoksuu erilaiset kasvit. Tarkkanenäinen saattaa erottaa koivunlehden, mustikan tai häivähdyksen kehäkukkaa. Kattilassa nimittäin keittyy yrttiliemi, toisin sanoen kasviväri, joka on valmistettu kotimaisista, kuivatuista luomuyrteistä.

 

”Ihanan luonnollista”, toteaa Taina, ekokampaaja. Sitä kasvivärjääminen todella onkin. Ammattitaitoa edellyttävää, tarkkaa suunnittelua, jonka tuloksena on hiuksen luonnollista elinvoimaa tukeva, terveellinen ja ympäristöystävällinen hiusväri. Hyvä tuoksu ja runsas kiilto ovat sen tyypillisiä ominaisuuksia.

 

Kasvivärit tuovat monien mieleen oranssin ja punaisen sävyt, mutta väriskaala pitää sisällään sävyjä vaaleasta aina kylmiin ruskeisiin saakka. Myös harmaiden peittäminen onnistuu.

 

Miksi vaihtaa synteettiset hiusvärit kasviväreihin?

 

 1. Synteettiset hiusvärit kerryttävät hiuksiin metalleja, epäpuhtauksia ja kemikaaleja.
 2. Huolestuttavin aine synteettisissä väreissä on parafenyleenidiamiini, joka on erittäin herkistävä, ja voi aiheuttaa voimakkaita allergisia reaktioita.
 3. Synteettiset hiusvärit myös lisäävät ympäristön kemikaalikuormitusta.

 

Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan, aloittaen vaikka hiusväristä, onkin askel kohti kokonaisvaltaisesti ekohenkisempää elämää. Mikä parasta, kasvivärejä voi käyttää kaikki. Koska väri räätälöidään aina tarkasti jokaiselle asiakkaalle sopivaksi, otetaan esimerkiksi siitepöly- tai pähkinäallergia huomioon jättämällä allergiaa aiheuttava kasvi pois. Jos olet raskaana tai imetät, voit olla huoleti; kasvivärit ovat turvallinen vaihtoehto; ne eivät kulje elimistöön.

 

Vaikka kasviväreihin voi siirtyä kuka vain, toimii ne parhaiten luonnollisessa hiuksessa.

 

 

Jos hiuksissasi ei ole synteettistä väriä, ja kasvivärit kiinnostavat:

 

 1. Voit kokeilla alkuun väriä lähellä luonnollista hiusväriäsi. Toisin kuin synteettinen hiusväri, kasviväri tarttuu hiuksen pintaan. Se ei vahingoita, vaan hoitaa eikä jyrkkää tyvikasvuakaan synny.
 2. Voit kokeilla myös erilaisia kiiltoa ja voimaa antavia hoitoja, jotka tehdään kasveilla, joista ei lähde väriä. Yksi tällaisista on Ayurveda.

 

Jos olet värjännyt hiuksiasi synteettisillä väreillä:

 

 1. Voit kasvattaa hiusväriä pois ja samalla värjäyttää vain tyveä kasviväreillä, jolloin siirtymä tapahtuu hiljalleen.
 2. Voit myös värjäyttää koko tukan, jolloin väri vahvistaa hiuksiasi, mutta on upeimmillaan synteettisen kasvettua kokonaan pois.

 

 

Ekosalongissa siirtyminen kasviväriin on tehty sinulle helpoksi. Yhteisen värinsuunnittelun jälkeen tehtäväsi on rentoutua eteeristen öljyjen tuoksussa ja nauttia rauhallisesta musiikista ja hemmottelusta. Kyseessä on todellinen stressipesu.

 

Ekokampaaja aloittaa merilevä ja savipuhdistuksella, jotka poistavat hiuksista niihin kertyneitä epäpuhtauksia kuten kuparikertymiä ja muovia. Seuraavaksi hän valmistaa värin miettien kasviyhdistelmiä sen oikean ruskean tai vaikka punaisen aikaan saamiseksi. Happamat kasvit poistavat vihreyttä, toiset taas tuovat kylmyyttä ja osa yksinkertaisesti lisää toisen kasvin voimaa.

 

Teemassan tyylinen ja kesäheinän tuoksuinen kasviväri on levitettäessä lämmin. Se vaikuttaa ekopussin ja pyyhkeen sisällä noin tunnin ajan. Hyödyt voi tuntea heti: kasviväri ei kutita eikä herkistä hiuspohjaa.

 

Tummat, indigokasvia, sisältävät värit saattavat kuitenkin aiheuttaa toisille ihon punoitusta. Ratkaisu löytyy kasvin korvaamisella. Pieni punoitus on kuitenkin normaalia ja häviää nopeasti.

 

Vaikutusajan jälkeen värimassa, joka ei kuormita luontoa, huuhdellaan ja hiukset pestään ekotuotteilla. Kampaamokäynnin jälkeen väri voimistuu vielä kahden päivän ajan. Vaikuttava tekijä on ilma. Tummat tummenevat ja punaiset punertuvat. Kolmantena päivänä väri on huipussaan. Seuraava värjäyskerta ajoittuu noin 8-12 viikon päähän. Etenkin punertavat sävyt, kestävät hyvin ja pitkään.

 

Mitä on hyvä ottaa huomioon?

 

 1. Aika: kasvivärillä värjätessä vaikutusajat ovat pitkät, joten ekokampaamossa vierähtää hetki pidempään.
 2. Hinta: kasvivärjäys on noin 10-30 € kalliimpaa. Se johtuu puhtaasti ajasta. Luomukasvivärien hinnoittelu on toteutettu niin, että kaikilla olisi mahdollisuus käyttää niitä ja elää terveellisempää elämää.

 

Bulevardi 10:ssä kasviväreillä värjäävät, Tainan ohjeistuksella, kaikki. Tämä on meille tärkeää; haluamme kunnioittaa asiakkaita, luontoa ja eläimiä valitsemalla ekologiset työskentelytavat.

Tagit: SAVIVAALENNUS   La Cordier  SAVIPESU  LUONNONMUKAINEN VAALEA

4.2.2018

LUONNOLLISTA VAALEAA

Maria Selin

Minulle käy näin joka kevät: kun päivät pitenevät ja aurinko alkaa näyttäytyä säännöllisemmin, katson itseäni peilistä ja uudessa valossa ilman pipoa hiukseni näyttävät yhtäkkiä liian tummilta. Vuosi toisensa jälkeen olen kevään tullen blondannut hiukseni konstilla jos toisella: milloin raidoittanut, milloin värjännyt koko pään. Viime vuosina olen käyttänyt liukuvärjättyjä Balayage-raitoja, joiden ansiosta hiusten väri näyttää luonnollisemmalta. Balayage ei kuitenkaan ole sen hius- tai ympäristöystävällisempi kuin muutkaan vetyperoksidipohjaiset vaalennusmenetelmät, ja tämä harmittaa ja mietityttää minua vuosi vuodelta enemmän. Vaikka lopputulos näyttääkin kauniilta, en voi olla ajattelematta sitä tuhoa, jota teen sekä omille hiuksilleni että luonnolle. Pitkään kuitenkin luulin, ettei hiusta saa vaalennettua muilla keinoin. Sitten kuulin savivaalennuksesta.

 

Savivaalennus menetelmänä pohjaa vanhaan, viisaaseen tietoon, jossa hiuksen vaalennukseen käytetään ruokasoodaa, sitruunaa, kookosöljyä, savea ja puhdistettua hapetetta. Siihen ei tarvita ammoniakkia, sen kummemmin kuin valkaisusupersulfaattejakaan, joten se on vaihtoehtona paljon hellävaraisempi kuin vetyperoksidipohjaiset menetelmät. Savivaalennusta saa käyttää vain koulutettu ekokampaaja. Rovaniemeläinen Bulevardi 10 Ekohuone käyttää savivaalennuksessa ruotsalaisen Ingrid La Cordierin kehittämää ja patentoimaa menetelmää. La Cordier -sarja tarjoaa lisäksi laajan kotihoitosarjan, johon kuuluu kaikkea ihanantuoksuisista shampoista hoitoaineisiin ja muotoilutuotteesiin.

 

Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että minua jännitti kun istuin Tainan tarjoamaan tuoliin. Asiaa ei auttanut, kun hän sanoi, että vaikka värin suuntaa voikin ohjailla, ei savivaalennuksen lopputulosta voi koskaan tarkalleen tietää. Koska tuote ei sisällä väriä, saa jokainen oman pigmenttinsä mukaisen uniikin lopputuloksen. Mietin jo, miltä näytän siilitukkaisena, jos väri menee ihan pieleen. Hieman lohtua toi Tainan lupaus, ettei hän koskaan ole joutunut tekemään korjaavaa väriä. Ja hyvältä kuulosti ympäristön ystävän korvaan myös se, kuinka toimituksen yhteydessä viemäriin kulkeutuva vesi todella on vain vettä: itse hapete, joka toimii vaalennuksen katalyyttinä, haihtuu hiuksiin levitettävästä massasta ensimmäisen tunnin aikana.

 

Minun massaani sekoitettiin hieman indigo-pohjaista shampoota, jolla haluttiin estää punaista pigmenttiä, johon hiukseni on luontaisesti taipuvainen. Tainan mukaan asiakkaan halutessa lopputuloksesta lämpimän vaaleaa kuten toffeen sävyjä tai mansikanvaaleaa olisi hiukseen käytetty porkkanapohjaista shampoota. Ylipäätään savivaalennus soveltuu hyvin ohjaamaan väriä beigeen, kultaan ja muihin luonnollisen vaalean sävyihin. Tuhkanvaaleaa tai kylmänsävyistä hiusta haluavalle savivaalennus ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto. Sitä ei myöskään suositella synteettisesti värjättyyn hiukseen, joka on täynnä kestopigmenttiä, eikä kemiallisesti vaalennettuun hiukseen. Jos näistä haluaa siirtyä lempeämpään ja ekologisempaan vaihtoehtoon, voi savivaalennukseen siirtyä asteittain esimerkiksi raidoittamalla kasvavan tyven ja uuden kasvun. Luonnonhiuksen, eli oman värisen hiuksen, saa savivaalennuksella yllättävänkin vaaleaksi.

Savivaalennus alkoi savipesulla, jolla Taina puhdisti hiuksistani öljyn ja muut haitalliset aineet ja jolla hius valmistettiin vaalennukseen. Rhassoul- eli rasul-savi on kidemäisessä muodossa, jossa se liuotetaan lämpimään veteen ja lisätään luonnonkosmetiikkashampooseen. Sitten alkoi prosessin jännittävä vaihe: Taina levitti savitahnan päähäni ja kietoi ympärille muutaman kerroksen tuorekelmua. “Kelmun pitää istua tiiviisti, eikä prosessiin saa päästää ilmaa tai se keskeytyy,” Taina kertoi. Muutaman minuutin kuluttua kelmun alla alkoi kuhista. Ensin kuulin ja tunsin kuplintaa, ja sitten tuntui kuin pääni olisi saunassa. Kelmun alle levisi ihana lämpö. Nauratti kuunnella hiljaista paukahtelua hiuksistani - ja totta puhuen hermostuttikin vähän. Taina kuitenkin rauhoitti minua sanoen, että tämä kaikki kuuluu asiaan. “Tuote porisee ja kohoaa kuin pullataikina.”

 

Hiusten pesun jälkeen asetuin takaisin tuoliin peilin eteen ja odotin innolla. Mitä kuivemmaksi hiukseni kävivät, sitä kivemmalta lopputulos näytti. Kun kävelin autolleni, olivat hiukseni hennosti lämpimään vivahtavan vaaleanruskeat. Ja juuri kuten Taina oli aavistellutkin, muuttui niiden väri vielä aavistuksen verran seuraavien päivien ajan. Lopputulos on nyt, muutama viikko vaalennuksen jälkeen, pehmeänvaalea, valoisa ja mikä parasta, todella luonnollinen. Niiden sävy istuu ihonväriini ja on muutenkin hyvin kotoisan oloinen. Tuntuukin, kuin uusi sävyni todella olisi minun omani ja vain muiden värien peitossa ollut. Koska kesä kuitenkin lähestyy, olen jo alkanut miettiä, josko vaalentaisin hieman lisää vaikka raidoilla - niitäkin kun voi savivaalennuksella tehdä!

Tagit: couperosa   luomukasvohoito   kuiva iho   Ekopharma   vadelmainen puhdistusvaahto

12.12.2017

Kauneutta kaamoksen kaatoon!

Maria Selin

Tuttu talvinen tarina: lokakuussa lämpötila laskeutuu nollan kurjemmalle puolelle, kodin patterit heräävät huutamaan, ja ihoa alkaa kiristää. Marraskuussa mukaan tulee napakka talvinen tuuli, joka puhaltaa poskipäät punaisiksi. Mikään maailman kosteusvoide ei tunnu tepsivän. Joulukuussa onneksi on jo niin pimeää, ettei kuivunutta koppuraihoa kukaan edes näe – mitä nyt pikkujouluissa ja muissa juhlissa.

 

Tänä vuonna päätin antaa couperosa-poskilleni ja ohuelle iholleni aikaisen joululahjan. Sukelsin marraskuun ankeudesta sisään lämmintunnelmaiseen Ekohuone Bulevardi 10:een ja rentouttavaan luomukasvohoitoon. Ihastuin Ekohuoneen luomulinjaan värjäyttäessäni siellä hiukseni.  Innostuin lisää, kun kuulin, että Ekohuoneen luomukasvohoito käyttää suomalaista Ekopharmaa, joka puolestaan suosii suomalaisia, lähituotettuja raaka-aineita. Herkkäihoiselle ajatus luonnollisesta, hyvin siedetystä kosmetiikasta oli houkutteleva.

 

Olo alkoi olla raukea jo siinä vaiheessa, kun ihoani puhdistettiin vadelmaisella puhdistusvaahdolla ja kasvovedellä. Hiljainen, rentouttava musiikki soi taustalla samalla, kun kasvoni saivat kevyttä hierontaa. Kuivaan ihooni käytettiin saman vadelmasarjan kuorintaa ja sitä seurannut hieronta tehtiin vadelmansiemenöljyllä. Tuoksu oli yhtä aito, yhtä ihana kuin jos olisi murskannut tuoreen vadelman sormenpäillään: luonnollisesti herkullinen. Jossain kuorinnan ja hieronnan paikkeilla liu’uin hetkeksi uneen, ja heräsin vasta, kun kasvoilleni levitettiin raikasta naamiota. Sillä aikaa kun naamion annettiin vaikuttaa, sai päänahkani hierontaa. Oli ihana tuntea, kuinka kasvojen lihakset rentoutuivat ja päänahan verenkierto aktivoitui. Vaikutus oli yhtä aikaa vapauttava ja energisoiva. Lopuksi iholleni levitettiin herukkaista C-max –hoitovoidetta suojaan etenkin couperosaisia poskiani.

 

Vaikka itse hoitokokemus olikin niin miellyttävä, niin parasta on kuitenkin se, miltä ihoni tuntuu nyt. Poskien karheus on poissa ja tilalla yhtä sileää, pehmoista ihoa kuin muuallakin kasvoillani. Mutta mitä sitten, jos tulevien kuukausien kylmyys ja viima kuivattaa ihoni uudestaan? Minun on kai vastentahtoisesti uhrauduttava ja palattava hoidettavaksi.

 

Tagit: LUONNONMUKAISUUS   luomukasvi-värjäys   LUOMUSERTIFIOITU EKOPHARMA   SAVIPESU

12.11.2017

Yrteillä upeat hiukset

Maria Selin

Siirtymiseni luomuruokaan alkoi muutama vuosi sitten, kun luin lehdestä jutun kaikista niistä myrkyistä, joita ei-luomuruoassa usein on. Kaltaiselleni kasvisten ystävälle oli järkyttävää lukea, kuinka valtavia määriä lisä- ja torjunta-aineita mansikoista, mustikoista, omenoista ja muista herkuistani löytyi. Hirvitti ajatella, mitä kaikkea olin vuosien varrella suuhuni laittanut ja elimistööni kuljettanut.

 

Kesti vielä vuosi tai kaksi, kunnes luomuajatteluni alkoi ulottua muihinkin kehon- ja ihonhoidon osa-alueisiin. Aloin lukea tuotteiden pakkaussisältöjä tarkemmin. Googlasin meikkieni ja hiustenpesuaineideni ainesosia. Tuntui kauhealta ajatella, että olin vuosikymmenet laittanut iholleni aineita, jotka kuulostivat lähinnä myrkyiltä. Päätin, että nyt riitti. Kaikkien käyttämieni tuotteiden – sekä suuhuni että iholleni laitettavien – oli läpäistävä luomuseula. Oli ihana huomata, että laadukkaita vaihtoehtoja löytyi runsaasti.

 

Kun muutin syksyllä takaisin Rovaniemelle, sain lottovoiton. Löysin nimittäin Ekohuone Bulevardi 10:n, Rovakadulla sijaitsevan kauneuden luomutaivaan, jonka kaikki tuotteet saivat uusilla luomumittareillani hyväksytty-merkinnän. Tutustuin omistajaan Tainaan, jonka kanssa jaamme saman ideologian: eroon myrkyistä, ja tilalle luonnonmukaisia, aitoja tuotteita ja hoitoja. Niistä ensimmäisenä testasin Ekohuoneella hiusten luomukasvi-värjäyksen. Ekohuoneella käytetään Ekopharman luomu-sertifioitua kasviväriä, jonka yrtit tulevat Suomesta ja jonka tuotteet valmistetaan Helsingin Herttoniemessä.

 

Jo Ekohuoneelle saapuminen oli rauhoittava kokemus. Vaikka vieressä vilkas Rovakatu vietti kiireistä iltapäivää, oli Ekohuoneella rauhallista. Uppouduin nojatuoliin nautiskelemaan musiikista ja ihailemaan kauneushuoneen maanläheistä sisutusta.

 

Kasvivärjäystä edelsi yllätyksekseni haastattelu. Taina halusi tietää mitä hiuksilleni on aikaisemmin tehty, millä ja miten. Lisäksi Taina kyseli aikaisemmasta kokemustani kasvivärjäyksestä, ja halusi kuulla oliko minulla allergioita. Vaikka olin jo vuosia värjännyt hiukseni kasviväreillä, ymmärsin nyt vasta, että kasvivärjäys on aivan omanlaisensa värjäysprosessi. Värin lopputulos riippuu asiakkaan omasta ph-arvosta, tämän käyttämistä lääkityksistä, värjäykseen käytettävien kasvien sadosta ja niin edelleen.  Taina myös muistutti, että itse värin lopputulos on nähtävissä vasta kahdesta viiteen päivään värjäyksen jälkeen.

 

Hiusten käsittely alkoi ihanalla savipesulla. Taina kertoi käyttävänsä toisinaan myös merileväpuhdistusta, jota aion kokeilla ensi kerralla. Itse väriä sekoitettaessa Taina päätti, että auringon raidoittamiin hiuksiini, joihin nyt halusin tasaisen värin, sopisi tummempi tyvi. Yrtteinä Taina käytti rosmariinia, lepän käpyä ja kiinanruusua. Liemi keitettiin ja siihen sekoitettiin indigoa, cassiaa ja vähän Hennaa. Latvan liemeen laitettiin kehäkukkaa, kamomillaa ja cassiaa sekä vähän indigoa ja hennaa, jotta latvaan saatiin vaaleampi vaikutelma ja lisää kiiltoa.

 

Herkulliselta tuoksuvan värin vaikuttaessa Taina tarjosi minulle Snack Bar Heron smoothien. Muutakin terveellistä, maistuvaa naposteltavaa oli tarjolla. Tunnin kuluttua hiukset pestiin ja muotoiltiin luomutuotteilla, jotka tuoksuivat niin hyvälle, että tulin nälkäiseksi. Värin keston pidentämiseksi sain Tainalta myös kotihoito-ohjeita ja tuotesuosituksia. Pitkiin, värjättyihin hiuksiini Taina ehdotti Less is More:n korjaavaa Lindengloss-luomushampoota ja hoitoainetta. Ja lopputulos? Niin kiiltävät hiukset, että minulta kysytään edelleen – kolme viikkoa värjäyksen jälkeen – mitä olen tehnyt hiuksilleni, kun ne näyttävät niin hyviltä!

 

MENU

VARAA AIKA

Bulevardi 10

 

Ajanvaraus & tiedustelut: 050 579 1293

 

Palvelemme Ma-Pe 9-18,

La sopimuksen mukaan.

 

Ekokampaamo Ma-Pe 9-18,

La ja iltaisin sopimuksen mukaan.

 

Käyntiosoite: Rovakatu 10 C1, 96200 Rovaniemi

Tietosuoja